Vitamine G – Onmisbaar voor iedereen

Meer natuur en dus vitamine G in je leven zorgt ervoor dat je batterij niet leeg raakt en dat de stress uit je lichaam verdwijnt.

Wat ik net voor mijn zomervakantie las en graag met jullie wil delen:

Vitamine G (voor Groen) is een onmisbare aanvulling op alle andere vitamines die wij nodig hebben. Net zoals bij ‘gewone’ vitamines merk je vaak niet direct dat je er te weinig van binnen krijgt, maar op den duur zal een tekort zeker een effect hebben op je (mentale) gezondheid.

Je kunt deze vitamine G heel gemakkelijk binnen krijgen door de natuur in te gaan. De kleuren, geuren en geluiden van een bos hebben een positieve invloed op je bloeddruk en op de hoeveelheid stresshormonen in je bloed.

In Ede boffen we dat we in een bosrijke omgeving wonen. We kunnen bijvoorbeeld naar het Edese bos of de Ginkelse heide gaan, ons mobieltje uitzetten en onze zintuigen openzetten. Wanneer je weinig tijd hebt kun je ook een half uurtje in de tuin gaan zitten of, als je geen tuin hebt, naar een van de parken in Ede gaan.

Wat ik ook graag doe is naar mijn volkstuin gaan. Daar kweek ik biologische bloemen, die in mijn praktijk en thuis een mooi plekje krijgen.

Zelf ga ik regelmatig naar het park De Hoge Veluwe in Otterlo voor een wandeling met mijn hond Fleurtje. Ik merk dat ik daar zelfs nauwelijks (telefonisch) bereik heb. Ook dat geeft mij rust.

Iets dichterbij, in Wageningen, hebben we het Belmonte Arboretum, een botanische tuin met prachtige kleuren en heerlijke geuren. In elk jaargetijde is het daar genieten. Deze tuin is gratis toegankelijk en er staan bankjes waar je kunt genieten van het uitzicht over de Neder-Rijn. Bij helder weer kun je tot aan Nijmegen kijken!

Mijn advies voor deze zomer(vakantie): ga de natuur in! Meer natuur en dus vitamine G in je leven zorgt ervoor dat je batterij niet leeg raakt en dat de stress uit je lichaam verdwijnt.

Wil je meer energie of het zo lang mogelijk vast houden na je vakantie, dan ben je natuurlijk van harte welkom om in mijn praktijk te genieten van een heerlijke ontspannende voetreflex- of lichaamsmassage.

Ik wens je een ontspannen en mooie zomer!